Wat is Sociaal Fit?


Sociaal Fit is een groepstraining voor iedereen die zijn sociale eigenschappen wil inzetten en verbeteren om meer voldoening te halen uit ontmoetingen met anderen. Met Sociaal Fit neem je het heft in eigen handen waarbij jouw talenten en mogelijkheden leidend zijn. Het resultaat is dat jouw belevingen en ervaringen met geliefden, collega`s of zelfs met vreemden op straat groeien.

Sociaal Fit gaat over de versterking van jouw sociale vangnet en sluit aan bij jouw leven. We gaan tijdens vijf groepsbijeenkomsten van anderhalf uur op zoek naar jouw positieve, sociale eigenschappen. We oefenen er mee en breiden ze uit. We gaan uit van kleine stapjes om grotere veranderingen te bereiken!

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen vanaf 16 jaar. De groepen worden samengesteld met mensen die, zoveel mogelijk, bij elkaar passen zodat de drempels lager zijn. De bijeenkomsten worden gehouden op plekken waar iedereen gemakkelijk kan komen en waar ook andere groepsactiviteiten plaatsvinden, bijvoorbeeld in een wijkcentrum in de buurt of bij een sportclub.

Doe je mee? Welkom! Alleen luisteren of meedoen? De keuze is aan jou. Niks moet, veel mag.

Wat heb je aan Sociaal Fit?

Deze cursus gaat je iets geven. Door mee te doen met deze groepstraining begrijp je uiteindelijk meer over jouw positieve, sociale eigenschappen en hoe je prettige contacten maakt én onderhoudt.

Werkwijze

Tijdens elke bijeenkomst praten we over een thema, zoals kennismaking of verbindend communiceren. We doen oefeningen en kijken op het eind naar de opbrengst door jouw voornemens nog een keer op een rijtje zetten. Wil je dit bespreken met de groep? Niets is verplicht.

We besteden ook aandacht aan kleine, nieuwe gewoontes. Ze zijn zo klein dat je ze blijft uitvoeren ook al heb je daar geen zin in. Wil je je gedrag veranderen dan moet je beginnen met kleine stapjes. Die kunnen je helpen om echt te veranderen.

Als persoonlijke verhalen aan bod komen, is het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. Gesprekken blijven daarom binnenskamers. We hebben respect voor elkaar omdat de bijeenkomsten over persoonlijke groei gaan. Informatie over elkaar wordt buiten de groep niet gedeeld.In de groep ervaar je soms dat het verleden uitwerking heeft op wie je nu bent. Zo heeft het verleden ook invloed op hoe je naar anderen kijkt. Het kan belangrijk zijn om herinneringen met elkaar te delen. Toch zijn we geen therapeutische groep. We gaan aan de slag met wat er wel goed gaat door allerlei soorten oefeningen te doen.

Welkom!


Nicole Stams
Aanmelden